GEZİ PARKI DİRENİŞİ RESSAMLARIN TABLOLARINDA
Sapanca'daki Doğapark'ta 100'e yakın sanatçının katılımıyla gerçekleştirilen 'Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi' sona erdi.
Sakarya'nın Sapanca İlçesi'ndeki Doğapark'ta bu yıl 5'incisi düzenlenen ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 100'e yakın sanatçının da katılımıyla gerçekleştirilen 'Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi' sona erdi. Koloniye katılan sanatçıların bir bölümünün, Hazira ayı boyunca Türkiye ve dünya gündemine oturan Taksim Gezi Parkı direnişini de tuvallerine aktarması dikkat çekerken, bu eserlerin tamamının önce İstanbul'da, daha sonra Ankara'da sergileneceği belirtildi.
İşadamı Ahmet Şahin'e ait Sapanca gölü kenarında kurduğu, küçük bir hayvanat bahçesi de oluşturulan botanik bahçesinde 5 yıl önce 20 sanatçıyla başlatılan ve bugün Dünya'nın en tanınan sanat kolonilerinden biri haline gelen Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi 1 Haziran'da start aldı. Bir aylık süre içinde yerli ve yabancı 100'e yakın sanatçı eserlerini bu ortamda yaptı.
200'E YAKIN ESER
Tüm masrafları Doğapark ve Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi'nin kurucusu işadamı Ahmet Şahin tarafından karşılanan sanatçılar burada yaptıkları eserlerin bir kısmını koloniye bırakırken, bir kısmını da kendileri aldı.
Genel Koordinatörlüğünü Hakan Körpi'nin, Sanat Koordinatörlüğünü ise JansetGaydaoğlu'nun üstlendiği kolonide sergilenmek üzere 200'e yakın resim, heykel ve seramik çalışması ortaya çıktı. Eserler arasında geçen Haziran ayı boyunca Türkiyeve dünya gündemine oturan Taksim Gezi Parkı Direnişi'ni anlatan tablo çalışmaları da dikkat çekti.
'DUYARSIZ KALAMAZDIK'
Mimar Sinan Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Ressam Aslı Özok, bu koloniye katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve çok keyifli çalışmalar yaptığını belirterken, o da Taksim Gezi Parkı Direnişi ile ilgili tablolar yapmasıyla dikkat çekti. Aslı Özok, "Böyle bir olaya karşı sanatçı olarak duyarsız kalmamam gerektiğini düşünüyorum. Ben genelde aktüel konuları takip ettiğim için beni etkiledi. O yüzden böyle bir çalışma çıktı. Tam dönemi yansıttığıma inanıyorum" dedi.
Yine Mimar Sinan Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Özlem Üner de burada çalışmaktan mutluluk duyduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Çok güzel bir yer burası. Ben geldiğimde doğadan etkilendim. Biraz beton insanı olduk ve şehrin göbeğinde yaşıyoruz. Buraya gelince herşeyden arındığımı hissettim. Daha çok doğadan yola çıkarak figüratif çalışıyorum ve firgürü buradaki doğa parçasıyla birleştirdim. Çok güzel insanlar ve sanatçılarla çalıştım. Yeni dostluklar kurdum. Çok keyifliydi."