AŞÇILIK ÖĞRENCİLERİNDEN BÜYÜK BAŞARI

GÜNCEL

AŞÇILIK ÖĞRENCİLERİNDEN BÜYÜK BAŞARI

Sakarya Üniversitesi Kırkpınar Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri kapsamında düzenlenen yarışmada 1 altın, 10 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

Öğretim Görevlisi Günay Hasdemir danışmanlığında 14. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'ne katılan Kırkpınar MYO Aşçılık Programı öğrencileri, okullarını temsil ettikleri etkinlikte büyük bir başarıya imza attı.

Dünya Şefler Birliği'nin (WACS) belirlediği standartlar çerçevesinde yarışmalarda başarı gösteren öğrenci şefler madalyaların yanı sıra dünya genelinde geçerliliği olan sertifikaların da sahibi oldu.

SAÜ Kırkpınar Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğrencileri; Nihal Altınbaş altın madalya, Arzum Yıldırım, Semra Erdem, Tuğba Sar, Muhammed Eren Kazdal, Oğuzhan Kılınç, Yüksel Yücel, Recep Başaran, İsmail Üstüne, Hayriye Betül Erman ve Ebru Yenen gümüş madalya, Oğuz Akdoğdu ve Ali Yağcıoğlu bronz madalya, Büşra Kurt ise merit diplomaya layık görüldü.

Sakarya Üniversitesi Kırkpınar Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü bünyesinde 14 öğrenci ile kurulan Sakarya Üniversitesi Aşçılık Takımı, bu sonuçla birlikte Sakarya Üniversitesinin, Aşçılık ve Mutfak Sanatları alanında Türkiye'de ne kadar önemli bir yerde olduğunu kanıtlamış oldu.

Gastronomi dünyasının uluslararası düzeydeki isimlerinin de yer aldığı etkinlikte hünerlerini ilk kez sergileme fırsatı yakalayan ve madalyalarla dönenen Sakarya Üniversitesi Aşçılık Takımını, Günay Hasdemir, Kevser Aydoğdu, SAPADER, Okul Müdürü Hümeyra Taşçıoğlu Baysal ve okul idari kadrosunu kutlarız.​