SAPANCA’DA LEZZET ZAMANI
Gastronomi ve Yemek Kültür Derneği Başkanı Bayram Özrek, “3. Sapanca Belediyesi Yemek Yarışması’nda, Sapanca’nın yöresel yemeklerini tanıtmayı amaçlıyoruz.” dedi.
Gastronomi ve Yemek Kültür Derneği'nin 2012 yılında kurulduğunu belirten Özrek, Sapanca Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, "Amacımız Türk mutfağını araştırmak, Türkiye'deki mutfak sanatını geliştirmek, mesleki eğitimleri desteklemek, aşçılar arasındaki dayanışmayı sağlamak, unutulmuş yemekleri gün yüzüne çıkarmak, yöresel yemekleri tanıtmak, yiyecek-içecek sektöründe çalışacak kalifiye personeller yetiştirmek. Mutfak sanatının gelişimi adına bir çok noktada yaptığımız yemek yarışmalarındaki çıkan unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerin reçeteleri kayıt altına alınarak tekrar Türk mutfağına kazandırılmaktadır." diye konuştu.
TEŞEKKÜR
Destekleri için Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer'e teşekkür eden Özrek, "Festivale katılacak olan jüri üyeleri, 20 kişilik Uluslararası Jüri Diplomasına sahip şeflerden oluşacak. Belediyemiz bize 3 yıldır desteklerini esirgemiyor. 2016 Türkiye Aşçılık Şampiyonasının Sapanca da olmasını temenni ediyoruz." dedi.
PAZAR GÜNÜ
Sapanca'da düzenlenecek 3. Geleneksel Yemek Yarışması 18 Ekim Pazar günü saat 11:00'da Sapanca Sahili İnsan Hakları Parkı'nda gerçekleşecek.
SAPANCA GAZETESİ