AŞÇILIK ÖĞRENMEK İSTEYEN KIRKPINAR MYO’YA GELECEK
Sakarya Üniversitesi Kırkpınar Turizm Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Aşçılık Programı açıldı.
Aşçılık programının 2 yıllık bir eğitim içerdiğini belirten Öğretim Görevlisi Günay Hasdemir, Sapanca Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, fiziksel düzenlemeler yapıldıktan sonra Uygulama Oteli'nin C bloğunun bu programa tahsis edildiğini söyledi.
Toplam 250 metrekarelik bir alanın bölüm için tahsis edildiğini ifade eden Hasdemir, "bu alanımızda 45'er metrekarelik alanlarda mutfak ve pastane, toplantı salonu, hocalarımızın kullanımı için ofis, bay bayan soyunma odalarımız ve depolarımız mevcut." dedi.
GELİŞECEK
Gelecek yıl bahçeden de yararlanmak istediklerini kaydeden Hasdemir, şöyle konuştu: "Gelecek yıl birçok salata türü malzemeleri bahçemizde yetiştirmek, kendimiz üretip mutfakta kullanmak istiyoruz. Mutfağımız bu yılın ikinci döneminde yani yaz yarıyılında hizmete girdi. Şu an uygulama derslerimiz hızlı bir şekilde devam ediyor. Turizm Haftası'nda da şenliğe destek verdik. Mutfakta uygulama derslerini daha önce öğrencim olan Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümünü mezunu Serra Çelikel'le birlikte veriyoruz. Halihazırda 36 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz düzenli olarak derslere katılıyor. İleride bu sayının artacağını tahmin ediyoruz. Aşçılığa ilgisi olan herkesi programımıza katılmaya bekliyoruz."
HIZLA BÜYÜYOR
Bölüm öğrencilerinden Rengin Elif Şenses ise bölümün ilk yılı olmasına karşın ekipmanların tamamlandığını ve tam anlamı ile iyi bir eğitim aldıklarını anlattı. Sakarya Üniversitesi'nin Türkiye'nin önemli üniversiteleri arasında yer aldığına dikkat çeken Şenses, "Çok hızlı gelişen bir üniversitemiz var. Aşçılık bölümünde de ilk yılımız olmasına rağmen birçok başarıya imza attık. Bildiğim kadarıyla önümüzdeki yıl üniversitemiz bünyesinde gastronomi bölümü de açılacak. Birçok etkinlikte yer alıyoruz. Çok güzel bir bölümün temeli atıldı. Tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.