SAPANCA’DA ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİMİ DESTEKLEME, YETİŞTİRME KURSLARI AÇILIYOR
Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda başlatacağını duyurduğu ücretsiz kurslar 20 Ekim itibariyle başlıyor. Öğrenciler eğitim ihtiyaçlarının bazı kısımlarını bu kurslarda karşılayabilecek.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından 2014 – 2015 öğretim yılında Ortaokul (5, 6, 7 ve 8. Sınıf Öğrencisi ) ve Liselerde ( 9, 10, 11 ve 12. Sınıf Öğrencisi ) okuyan öğrenciler ile mezun olan Lise öğrencilerine yönelik destekleme ve yetiştirme kursları açılacaktır.
İlçemizde okula devam eden ortaokul ve ortaöğretim öğrencileri ile açık ortaokul /lise ve mezun olmuş öğrencilerine yönelik okul ve kurumlarımızda destekleme ve yetiştirme kursları açılması planlamaktadır. Okula devam eden öğrencilerimizin okul müdürlüklerine, mezun olmuş ve açık ortaokul/lise öğrencileri de Sapanca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başvurabileceklerdir.
Kurslar Lise Öğrencilerine yönelik olarak Sapanca Anadolu Lisesi, Sapanca Şehit Albay Güner Ekici Anadolu Lisesi ve Sapanca Anadolu İmam Hatip Lisesinde;
Mezun öğrencilerimize yönelik olarak Halk Eğitimi Merkezinde;
Ortaokul öğrencilerine yönelik olarak ise; Alaçam Ortaokulu, Nazmiye – Ömer Sözer Ortaokulu, İmam Hatip Ortaokulu, Sinan Göksun Ortaokulu, Kemal Yener Ortaokulu ve Kemalettin Samipaşa Ortaokulunda açılacaktır.
Kurslarımızda Liselere ve Mezun gruplarına; Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Edebiyat, Yabancı Dil ve Felsefe Grubu Dersleri, Ortaokullara; Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler ( İnkılap Tarihi ), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil ve Fen Bilgisi derslerinden açılacaktır.
Kurslarımız hafta içi ve hafta sonu olacak şekilde planlanmaktadır. Kurslarımız 20/10/2014 tarihinde başlayacak olup, 29/05/2015 tarihinde sona erecektir.
Ücretsiz okul kurslarında uygulanacak olan kuralların listesi ise şu şekilde:
OKUL KURSLARINDAKİ KURALLAR LİSTESİ
MEZUNLAR HALK EĞİTİME: Ortaokul ve lise öğrencileri okullarındaki, mezunlar halk eğitim merkezlerindeki kurslara gidecek. Bir okulda kurs açılmazsa öğrenciler kurs açılan başka bir okula kayıt yaptırabilecek.
365 GÜN DERS: Bir kurs en az, dönemlik 36 saat, yıllık 72 saat olacak. Ancak üst sınır belli değil. Ders saati 40 dakika. Kurslar hafta sonu olduğu gibi, yarıyıl ve yaz tatillerinde de yapılacak. Hafta sonları yapılan kurslar her gün en fazla 8 saat olacak.
SAAT 22.00'YE KADAR: Kurslarda hafta içi saat 22.00'ye kadar eğitim verilebilecek. En az 2 saat en fazla 8 saat ders olacak. Aynı ders üst üste aynı gün 2 saatten fazla olmayacak.
HANGİ ÖĞRETMENİ İSTİYORLARSA
25 KİŞİLİK SINIF: Kurs açmak için gereken öğrenci sayısı 10. Sınıf mevcutları 20 öğrenci olacak ama tek gruptan oluşan kursta bu sayı 25 olabilecek.
ÖĞRETMEN SEÇECEKLER: Hangi derslerden kurs açılacağını talep belirleyecek. Veli ve öğrenci öğretmenini seçebilecek.
YILDIZ SINIFI OLUŞACAK: Kurslarda tıpkı dershanelerdeki gibi dönem başında seviye tespit sınavı yapılacak ve öğrenciler seviyelerine göre gruplandırılacak.
HER AY DENEME SINAVI: Öğrencilerin kazandıkları bilgi ve becerilerini ölçmek için her ay değerlendirme yapılacak. Eksiği görülen konular tekrarlanacak.
BUNU YAPARLARSA KAYITLARI SİLİNECEK
DEVAMSIZLIK YOK: Öğrencilerin kursa devam zorunluluğu var. Toplam ders saatinin 10'da biri kadar özürsüz devamsızlık yapanın kaydı silinecek. Yani 72 saatlik matematik dersinde öğrenci yıl içinde 7 saat gelmezse kurstan atılacak. Devamsızlık SMS olarak ailesine bildirilecek.
DİSİPLİN CEZASI VAR: Kursta disiplini bozan öğrenciye bulunduğu sınıf kademesinin ilgili mevzuatına göre işlem yapılacak, yani disiplin cezası var.
ÖĞRETMEN TRANSFERİ: Okullar "görevlendirme" yoluyla başka okullardan öğretmen transfer edebilecek. Bu transfer akademisyenleri de kapsayacak. Öğretmen haftada 21 saat verdiği dersin dışında kurslarda da 19 saat ders verebilecek. Kurstaki ders için ek ders ücreti alacak.