SESOB, İHALE KAZANMADAN TESİSLERİ İŞLETME İMKANINA KAVUŞTU, BELEDİYE İSE ÇARESİZ
SESOB, Genel Sekreterini de soktuğu ihalede hedefine ulaştı. 45 bin liralık teminatını yakan sekreteri sayesinde ihale kazanmadan tesisleri işletme imkanına kavuştu, belediye ise çaresiz.
Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, belediyeye ait ÖZKUM tesislerinin yargıya düşen ihalesini, hukuksal süreç tamamlanmadan yenileyemeyeceklerini söyledi. Ancak Yılmazer, tesisin aylık kirasının 35 bin lira olarak tahhuk ettirileceğini nakit ödeme durumunda ise indirim yapılabileceğini açıkladı.
FAHİŞ FİYAT
ÖZKUM'u 95 bin lira gibi bir paraya ihale edildiğini hatırlatan Yılmazer, '95 bin liraya orayı alan bu parayı nasıl kazanacak? Benim düşüncem oranın bu rakama ihale edilemeyeceği yönünde. Bu fiyata 'Ben ihaleye gireceğim' diyene orayı verdirtmem. Fiyat çok yüksek, fahiş fiyata ihale edilmiş. Yeni ihale yapacağız, bunu yaparken de kamu menfaatini düşünür, birileri de burayı alsın diye uğraşmam' ifadelerini kullandı.
'Açılan üç dava sonuçlanana kadar ÖZKUM SESOB'ta mı kalacak' sorusu üzerine Başkan Yılmazer, 'En kısa sürede bu davaları sonuçlandırmayı istiyoruz. Süreci takip ediyoruz.' dedi.
Yılmazer, "Seçim üzeri zaten ihaleye çıkılmaz. Bunun etik bir tarafı yok. Ben ihaleye kim girdi, kim nerede çalışıyor bilmiyorum. Geçmiş yönetimin yaptığı bir ihale var, bu ihalede yargı sürecinde zaten. Burası 12 dönümlük bir alan tamamına ihaleye çıkacağım diye bir şey söz konusu değil. Dört dönümlük bir alını farklı bir proje için kullanmayı düşünüyorum" diye konuştu.
İHALE SÜRECİNDE NE OLMUŞTU?
İşletmeciliğini yıllardır Sakarya Esnaf Sanatkar ve Odaları Birliğinin (SESOB) yaptığı ÖZKUM seçim öncesinde ihaleye çıkarıldı. İhaleye SESOB dahil 11 firma katıldı.
SESOB'un açık artırma aşamasında çekildiği ihale, 95 bin lira teklif veren kurumun genel sekreteri Oktay Albayrak'ta kaldı. Albayrak, yatırdığı 45 bin liralık teminatı yakma pahasına belediyeden gelen evrakı imzalamayıp, işletmeyi teslim almadı ve ardından ihalenin erken yapıldığını öne sürerek mahkemeye başvurdu. Sapanca Belediyesi, teminatı yakıp ihaleyi yenilemek yerine yargı sürecini beklemeyi tercih edince, tesisler ihaleden çekilen eski işletmecisi SESOB'a kaldı.