İBRAHİM USLU: 'SAPANCA TÜRKİYE’NİN DAVOS’U OLACAK'

GÜNCEL

İBRAHİM USLU: 'SAPANCA TÜRKİYE’NİN DAVOS’U OLACAK'

Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, ilçede yapımına başlanacak yeni oteller ile 4 bin 500 yatak kapasitesine ulaşılacağını ve Sapanca’yı bir turizm destinasyonu haline getireceklerini açıkladı.

Düzenlenen toplantıda basın mensupları ile bir araya gelen Uslu, görevde oldukları süre zarfında ilçede gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Yapılan turizm yatırımları ile Sapanca'nın turizm ve kongre merkezi haline geleceğine dikkat çeken Uslu, Sapanca'yı marka şehir haline getirdiklerini anlattı.

Yapılacak yeni otellerin yanı sıra şuan hizmet veren otellerinde kapasitelerini arttırmak için çalışmalar başlattığını belirten Uslu, "Sapanca'nın 15 önceki ve sonraki haline tarafsız bir gözle bakarsanız büyük değişimi fark edersiniz. 1999 Marmara depremi sonrası yap işlet devlet modeli ile 5 yıldızlı bir otel yaptırdık. Arkasından ikinci bir 5 yıldızlı otel geldi. Sapanca'ya olan talep her geçen gün artıyor. Şuan yapımına başlanacak 5 yıldızlı Mahmudiye, Yanık ve Kurtköy'de olmak üzere 3 tane daha otel projesi var. Diğer yandan şuan ilçemizde hizmet veren 5 yıldızlı ve 650 yatak kapasiteli bir otel kapasitesi yetmeği için yan tarafında bulunan arsayı da satın alarak 300 yataklı ek bina inşaatına başlıyor. Siz alt yapıyı tamamlarsanız talep ona göre geliyor. Hiçbir şey gökten yağmıyor. Her şey sizin emeğinizin karşılığında oluyor. Amacımız 4 bin 500 yatak kapasitesine ulaşarak Sapanca'yı Türkiye'nin Davos'u yapmak" diye konuştu.

Yapımı devam alışveriş merkezi projesi hakkında da bilgiler veren Uslu, Alışveriş Merkezi ve Kültür Sanat Merkezi projelerini birleştirdiklerini, sinema salonları, konferans ve tiyatro salonu, kapalı otopark, fuaye alanları ve çok amaçlı dükkanların bulunduğu projenin yılbaşından önce tamamlanmasının planlandığını söyledi.

İlçede gayrimenkul sahibi olan yabancı uyruklu vatandaşlar hakkında da açıklamalarda bulunan Uslu, şöyle konuştu:

"Bu mülk edinmelerin büyük bir bölümü zaten daha önce gerçekleşmiş. Türk vatandaşlarının üzerine alınan gayrimenkuller var. Bunların bir bölümü Mütekabiliyet kanunun çıkması ile bu yerleri kendi üzerlerine almaya başladı. Bu kayıtların tam bilgileri valilik ve tapudan edinilebilir. Yerlerin çoğu yerli halkın üzerinde görünüyor buda bir kesin bir rakam vermeyi güçleştiriyor. Ancak şuan elimizdeki kayıtlara göre normal tapu satışlarının yüzde 5'i oranında yabancılara satış yapılıyor"