MEME KANSERİNE DİKKAT ÇEKTİLER

YAŞAM

MEME KANSERİNE DİKKAT ÇEKTİLER

1-31 Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı etkinlikleri çerçevesinde, Sapanca Belediyesi ve Sapanca İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle Sapancalı kadınlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

BELEDİYEDE ÇALIŞAN KADINLARA DA BİLGİLENDİRİCİ EĞİTİM
Sapanca Belediyesi, mahallelerin yanı sıra belediye bünyesindeki kadın personele yönelik özel seminerler düzenledi. İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün uzmanları tarafından verilen bu eğitimlerde, çalışan kadınlara meme kanseri risk faktörleri, erken teşhisin tedavi sürecindeki rolü ve düzenli kontrollerin hayat kurtarıcı etkisi aktarıldı.

HALKIMIZA YÖNELİK SAĞLIK ALANINDAKİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK
Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin, "Kadınlarımızın sağlığı bizim için büyük öneme sahip. Meme kanserinde erken teşhis, hayat kurtarıcıdır ve her kadının bu konuda bilinçli olması gerekiyor. Sapanca Belediyesi olarak İlçe Sağlık Müdürlüğümüz ile birlikte bu bilgilendirme çalışmalarını yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Sağlık her şeyin önünde gelir, bu nedenle kadınlarımızı sağlık kontrollerini ihmal etmemeleri konusunda bir kez daha uyarıyoruz" dedi.

MEME KANSERİNDE ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ
Sapanca İlçe Sağlık Müdürü Arzu Ayan Bostancı ise "Sapanca Belediye Başkanımız Nihat Arda Şahin'e, hem şahsım hem de tüm kadınlar adına teşekkür ediyorum. Sağlık için önemli olan bu çalışmada başkanımız büyük destekçimiz oldu. Mahallelerde ve kurumlarda yapılan bilgilendirmelerin ardından; 40 yaş kadınları mamografi, 30 yaş üzeri kadınları ise HPV testi için her Perşembe günü ücretsiz olarak KETEM Merkezine götürülmesine aracı oluyoruz. Meme kanserinde erken teşhis çok önemli. İlçemizde bu farkındalığı artırma yolundaki çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek" diye konuştu.