SAPANCA'DA HABİTAT GÜNÜ UNUTULMADI

GÜNCEL

SAPANCA'DA HABİTAT GÜNÜ UNUTULMADI

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, SATSO ve Sapanca Belediyesi tarafından Sapanca'da Habitat Günü dolayısıyla çöp toplama etkinliği düzenlendi.

Habitat Günü kapsamında düzenlenen program Uzunkum Yürüyüş Yolu'nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe; Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Arzu Saygıner Çil, İlçe Sağlık Müdürü Arzu Bostancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Korkmaz, İlçe Tarım Müdürü Süleyman Kabakçı, İlçe Spor Müdürü Mehmet Uçar, Sapanca Belediyesi Başkan Danışmanı Müjgan Gencer, SATSO GGK Başkanı Semih Çiftçi, SATSO Turizm Komisyon Başkanı Osman Gündüz Dolgun, SGK Müdürü Semiha Kocabay, daire müdürleri, öğretmenler, CHP Kadın Kolları Başkanı Filiz Balkaya yönetimi, öğrenciler ve gönüllüler katıldı.

Doğayı korumanın gelecek nesiller için taşıdığı büyük öneme değinen Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin, "Çevremizi temiz tutmak, sadece bugünü değil yarını da korumak anlamına geliyor. Hep birlikte doğamıza sahip çıkmak hem bugün hem de yarın için yapabileceğimiz en büyük yatırımımız olacaktır. Daha temiz bir çevre için toplumsal farkındalığı artırmak en önemli görevimizdir. Çöp bilincinin daha oturmadığının farkındayız, bu tarz etkinliklerin bu bilince faydalı olacağına inanıyorum" dedi.

SATSO Başkanı Akgün Altuğ ise çevre bilincinin yaygınlaştırılmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Başkan Altuğ, "Bu tür etkinlikler, toplumda çevre duyarlılığını artırmak ve gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak için büyük bir fırsat. Gelecek nesillerin doğaya daha duyarlı olmalarını sağlamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla bu tür projelere destek vermek hepimizin sorumluluğu. Bugün Sakarya'mızın misafir odası Sapanca'dayız Habitat Günü etkinliğimizi burada yaptık. Sapanca'yı Sapanca yapan dağları ve gölüdür. Bu iki etken için çalışmalıyız. Başkanımızın çalışmalarını biliyorum ve yaptığı çalışmaları olumlu karşılıyorum. Kendisine de her türlü desteği sağlamaya hazırız. Hep birlikte çevremize sahip çıkmalıyız" diye konuştu.

Etkinliğe katılan öğrenciler, belediye ve kurum yetkilileri, daha sonra Uzunkum Yürüyüş Yolu boyunca çöpleri topladı.