SAPANCA'DA GAZZE'YE DESTEK İÇİN BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

GÜNCEL

SAPANCA'DA GAZZE'YE DESTEK İÇİN BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Sapanca ilçesinde Beş Hilal Derneği Gazze'ye destek için basın açıklaması yaptı.

Şehit Albay Güner Ekici Parkı'nda gerçekleşen basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Sesimi duyan ve işiten tüm insanlara tarihi katliam ve ayrımcılıktan ibaret olan İsrail terörü ve destekçilerinin 7 ekimden bu yana Gazze'ye yönelik alçak ve ahlaksız soykırım saldırılarını sürdürmektedir. Bu hunharca saldırılar sonucunda doğru olmayan resmi rakamlar 45 bin şehit olsa da asıl rakam 165 bin şehit bu şehitlerimizin yüzde 70'i çocuk ve kadınlardan oluşmaktadır. 300 bin yaralı Filistinli tedavi dahi alamamaktadır. Hastanede tedavi görürken bombalara maruz kalan sayısız Filistinli şehit olmuştur. Gazzeliler tarifsiz akıl almaz acılar içinde özgür akıl ve vicdan sahibi insanlar ayakta feryat içinde.

Yeryüzünün propaganda makinaları bu şiddet düşkünü katil anormal devletin katliamlarını meşru müdafaa olarak göstermekten utanmıyor hatta destek veriyorlar. Sözde insan hakları savunucusu Batı ateşkes çağrılarını engelliyor İsrail'e etkin bir biçimde silah ve siyasi destek veriyor akıl almaz bir tutum içinde Filistinlilerin haklarını savunan protestocuları dahil susturarak göz altına alıyor. Hiçbir sivil otoriteyi tanımayan tek maksadı katil İsrail'in ve destekçilerinin katliamlarını soykırımını dünyaya haber yapmaya çalışan gazetecileri dahil gözünü kırpmadan öldürüyor. 7 Ekim'den bu yana Gazze savaşında katil İsrail ve destekçileri tarafından öldürülen gazeteci sayısı 160'a çıkmıştır. Bu duruma sessiz kalan bütün uluslararası haber ajanslarını meslektaşlarını dahil savunmayan emperyalist uşaklarını lanetliyoruz. Gazzeli kardeşlerimizin en doğal hakkı olan insanca yaşama ve mülkiyet haklarının korunması hususunda verdiği destansı mücadeleye saygı sevgi ile her zaman destek verdiğimizi ve daima yanlarında olacağımızı buradan beyan ediyoruz insan olabilmek vicdan ister gayret ister yaşanan bu vahşet karşısında tek umut insanların insan kalabilme gayretidir. İnsanlığın tarihinde siyahı tercih edenlerde vardır. Onlar muhakkak tarih defterinde birer utanç vesikası olarak kalacaktır. İnsan için esas olan beyazdır beyaz barıştır. Öldürmek değil yaşatmaktır selam olsun düşünen insanlık için dertlenen umut edenlere. Selam olsun çağrımızı yüreklerinde hissedip harekete geçenlere tüm insanlığı İsrail ve destekçilerine ait ürünlere ve bu insanlık suçuna doğrudan veya dolaylı olarak destek verdiği bilinen markaları boykot etmeye davet ediyoruz. Tüm dünya ülkelerini bu vicdansız saldırılara karşı ortak bir duruş sergilemeye acil ateşkes ve kalıcı Barış çağrıda bulunmaya davet ediyoruz. İnşallah İsrail'in zulmü ve batının sessizliği Müslüman coğrafyanın uyanmasına dünyada yaşayan Özgür vicdan sahibi insanların gerçekleri görmesine vesile olacaktır. İnsan haklarını ayaklar altına alanları en başta ilim sonra bilim reddeder ey birleşmiş milletler hani çocuk hakları hani kadın hakları İsrail binlerce çocuk öldürdü binlercesini yetim bıraktı yürekleri dağlayan çığlıkları nasıl duymazsınız neredesiniz? Her alanda sözde savunduğunuz özgürlük demokrasi kişisel hakların korunması evrensel hukuk nerede? Fransa'da yaşanan Charlie Hebdo saldırınsa kol kola giren Batılı devletler 165 bin masum sivil insan katil İsrail ve destekçileri tarafından hunharca katledilirken neredesiniz?

Masum insanların suyunu kesmek kaç bombaya hastaneleri yok etmek kaç kurşuna eşittir. İnsanları aç susuz gıdasız bırakarak ölüme terk etmekle Holocaust arasında ne fark vardır? Yıllardır abluka altında tutulan Gazze'nin dev bir mezarlığa dönüşmesini engellemek için kaç çocuk öldüreceksiniz. Sivilleri kasten öldüren sivil yerleşim yerlerini bombalayan şehrin altyapı hizmetlerini ibadethanelerini okullarını ve hastanelerini yıkan kullanılmaz hale getiren savaş mağduru insanların en temel ihtiyaçlara erişmesini engelleyen kati İsrail rejimini işgal rejimine göz yuman insanlık suçlarını görmezden gelen gizli açık destek olan tüm kurum ve kuruluşları ve dahil bu kötülüğe hizmet eden insanları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Çocuklar için kadınlar için ve bütün insanlık onuru için vicdanlı Özgür insanlara acil çağrımızdır. Uluslararası barış ve güvenliğin tesisi olan bu amaç için kurulan BM güvenlik konseyini uluslararası barış ve güvenlik için önünde engel olmayı bırakmaya ve yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırıyoruz uluslararası ceza mahkemesini İsrail'in Gazze'de işlediği soykırım ve savaş suçları için en hızlı şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Dünyanın farklı coğrafyasında ki üniversiteleri bilim insanlarını aydınları kültür ve sanat insanlarını kanaat önderlerini katil İsrail'in sivil Gazze halkına yönelik soykırım ve şiddet eylemlerini son vermesi için daha güçlü bir şekilde çağrıda bulunmaya davet ediyoruz. Dünyanın vicdanlı gazetecileri iş insanları ve tanımmış Batılı medya kuruluşlarının meşrulaştırma yarışına girdiği vahşete dur demeye davet ediyoruz. Batılı ülkelerin yönetimleri adete İsrail'in esiri olmuş durumdayken aynı ülkelerin halklarımda yaşanan uyanış be giderek yükselen itirazlar ise bize insanlık adına Umur veriyor. Filistin'e özgürlük yürüyüşleri özgürlük eylemleri basın açıklamaları bu zulme sessiz kalmayan vicdanların var olduğunu umut olduğunu gösteriyor. Tüm bu süreçte ülkemiz Türkiye'miz uluslararası alanda sorumlu iradeyi yüklenerek hem Filistin davasını soykırım ve vahşeti dünya kamuoyunda gündemde tutmaya devam ediyor. Gazze'de yaşanan insanlık ayıbının önüne geçmeye çalışıyor her alanda katil İsrail'i ve destekçilerini ifşa etmeye çalışıyoruz biliyoruz ki milletimiz ve ülkemiz tarihsel derinliğe doğru yol aldıkça katil İsrail'in yüzeyselliği ortaya çıkıyor. Millet ve ülkemiz olarak her zaman mazlum ve mağdur halkların yanında olacağımızı buradan haykırıyor kutlu Kudüs dirilişine selam gönderiyoruz. Özgür dünya için Barış ve huzur içinde yaşamak için zalimlere emperyalizme Siyonizm'e bütün dünyanın özgür insanları olarak mücadele etmeye devam edeceğiz. Huzurlu bir dünya için dirilişe devam diyoruz."