SAPANCA TURİZM MYO BODRUM'DAN MADALYALARLA DÖNDÜ
SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Uluslararası Gastro Bodrum Festivali'nden madalyalarla dönen Sapanca Turizm MYO öğrencilerini ağırladı.
Müdür Prof. Dr. Şevki Ulema, Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Arzu Özel Yılmazcan, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Taner Öztürk ve Öğretim Görevlisi Onur Tugay'ın da eşlik ettiği öğrenciler, yarışmada ödül alan lezzetleri Rektör Sarıbıyık'a da tattırdı. Öğrencileri ve akademisyenleri tebrik eden Sarıbıyık, bilgi ve becerinin bir araya gelmesinin başarıları da beraberinde getirdiğini vurguladı.
Uluslararası Gastro Bodrum Festivali'nde Sapanca Turizm MYO Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Pastacılık ve Ekmekçilik Programı öğrencileri Fatma Erdoğan, Sümeyra Hatun Aksu ve Firdevs Dişlioğlu Tatlı Kategorisi'nde bireysel olarak yarıştılar. Fatma Erdoğan Adapazarı Beyaz Kestane Kabaklı, Tahinli Kremalı, Cevizli Bademli Dakuaz Tatlısı ile; Sümeyra Hatun Aksu Panna Cottalı Meyveli Tart ile; Firdevs Dişlioğlu ise Badem Kremalı Böğürtlenli Tart ile gümüş madalya kazandılar. Aşçılık Programı öğrencileri Serhat Göktepe, Mehmet Can Pulat ve Umut Gürsoy takım halinde yarıştıkları En İyi Üniversite Yarışması Kategorisi'nde Karidesli Avokadolu Humus Mezesi, Hindistan Cevizi Soslu Ispanaklı Somon ve Kremalı İncirli Tart Tatlısı ile bronz madalyanın sahibi oldu.
Öğrencilerinin yarışmalarda elde ettikleri başarılarla kendilerini gururlandırmaya devam ettiklerini kaydeden SUBÜ Rektör Sarıbıyık, "Tüm bunlar nitelikli mezunlar yetiştirmek için verdiğimiz gayretlerin bir neticesi. +1 Eğitim Modelimiz, iş dünyası iş birliklerimiz, akademisyenlerimizin ilgileri ve öğrencilerimizin çabaları başarıları beraberinde getiriyor. Günümüzde gastronomi alanı ciddi bir gelişim gösterdi. Turizmin temel dinamiklerinden birisi haline geldi. Biz de bu alana önem vererek yatırımlar yaptık. Akademisyenlerimiz çalışmalarını yoğunlaştırdı. Düzenlenen etkinlikler deneyimi artırdı. Yarışmalar ise verilen emeklerin karşılığının görüldüğü yerler oldu. Ben bu gelişime katkı veren herkese ve başarılarıyla bizleri mutlu eden öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Yaptıkları lezzetleri bize de tattırdılar. Gerek sunumu, gerek görünümü, gerekse lezzetiyle sonuna kadar hak edilmiş başarılar elde etmişler" diye konuştu.