KILIÇ: "SAPANCA BUNU HAK ETMİYOR!"
Sapanca Turizm Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Alpaslan Kılıç çevre kirliliğine ve altyapı eksikliklerine yayınladığı bir mesajla tepki gösterdi.
Sapanca'nın turizmle geldiği noktaya dikkat çeken Kılıç, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Sapanca Turizm de önemli aşamalar kaydetmiştir. Yatırımcıların çabası ve girişimleri yanında, Yerel ve genel yönetimlerin de görev ve sorumluluklarında olan altyapı; kanalizasyon, yol, su, elektrik, temizlik ve sağlık hizmetleri birincil ve en önemli yatırımlardır.
Turizm Sapanca'mız için lokomotif sektördür. Özel sektör ve müteşebbis işletmecilerin girişimleri ile faaliyete geçen; üç, dört ve beş yıldızlı oteller, butik oteller, doğaya uyumlu restaurantlar, kahvaltı mekanları, lüks restaurantlar, villalar, bungalovlar, tiny Houselar, kafeler, pastaneler, eğlence yerler. Her biri ayrı temalı ve konsepte sahip tesisler ile Sapanca turizm de önemli bir marka olmuştur.
Bulunduğumuz bölge; İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Sakarya, Bolu, Eskişehir ve Ankara' ya yakınlığı ve ulaşım kolaylığı nedeniyle, ilk tercih edilen lokasyon olma özelliğine sahiptir. Farklı alternatif tesisler ve mekanları ile yıldızı parlayan bir turizm beldesiyiz.
Nüfus olarak yaklaşık 30 milyona yakın, ülkemiz gelir seviyesi en yüksek bölgesi, Gayrisafi milli hasılanın yüzde 70'ine sahip illerinin hemen yakınında, ilk düşünülen tatil yörelerinden birinde yaşamaktayız.
Tüm işletmeci ve yatırımcılar, imkanları ve gücü nispetinde risk alarak turizmde hizmet yarışına girmiştir. Yapılan yatırımların karşılığı maddi ve manevi olarak karlılık ve tatmin olmak en doğal haklarıdır.
Sapanca'ya gelen misafirlerin; yolları yetmeyen, suları akmayan, elektriği çekmeyen, çöpleri saatlerce toplanmayan, sineklerle mücadele edilmeyen! Bir Turizm beldesi ile karşılaşması hepimize olumsuz yönde dönüşlere sebep olmaktadır.
Oteller, büyük işletmeler ve tesisler, özel trafo yaparak, ayrıca jeneratör ile elektrik için, su depoları yaparak su ihtiyaçları için tedbirler alabilmektedir.
Sapanca'da yaşayan hane halkımız ile küçük işletmeci ve yatırımcıların çok azı bu tedbirleri alabilir. Elektrik ve su ihtiyaçları için ekstra bir yatırım yapma ve tedbir alma gücü, imkanları maalesef bulunmamaktadır.
Ulaşım yol için karayolları ve belediye, elektrik için kamuda TEİAŞ, özelde SEDAŞ, su ve kanalizasyon için Bayındırlık Bakanlığı, büyükşehir ve ilçe belediyesi, çöp için ilçe belediyesi, sinek ve çevre sağlığı için büyükşehir ve ilçe belediyesi görevini yapmakla yükümlü ve sorumludur!.
Bu işlerde tasarruf olmaz. Sağlık, temizlik, genel intiba ve itibar hususunda uzun vadede daha ağır faturalar ödemek zorunda kalabiliriz. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımız mağdur, işletmeci ve yatırımcılar mustariptir.
İlçemize ve tesislere gelen misafirler; tesislerin niteliği ile verilen hizmetlerden yüzde 95 oranında memnun olarak ayrılmaktadır.
Genel temizlik ve altyapı hizmetleri için ise şaşkın bir vaziyette beklentilerinden uzakta, çevre ve temizlikten şikayet ederek ilçemizden ayrılmaktadır!
Turizm de marka ve lider olmak için, tüm hizmetlerin aksamadan yürütülmesi ile mümkün olabilmektedir. Yirmi yıldır altyapı ve belirtilen hususlarda, gelecek için hiçbir köklü yatırım yapılmamıştır.
Doğası bozulmayan, gölü ve ormanları korunan, altyapı hizmetleri aksamayan, çevresi temiz, trafiği düzgün, bir ilçede yaşamak arzusundayız. Yöre halkı ve bir işletmeci olarak, acilen yatırım ve çözümler üretilmesini temenni ederiz."