'TÜRKİYE YENİ BİR EĞİTİM ANLAYIŞI KAZANDI'
İlim Yayma Vakfı Genel Müdürü Adem Yavuz, Sapanca Park Uygulama Oteli'nde SUBÜ tarafından düzenlenen Fikir Sofrası buluşmasına konuk oldu.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) tarafından düzenlenen Fikir Sofrası buluşmalarına İlim Yayma Vakfı Genel Müdürü Adem Yavuz konuk oldu.
Sapanca Park Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen ve SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naci Çağlar ile Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Orhan Yılmaz'ın yer aldığı toplantıda üniversitenin kültürel ve dışa yönelik faaliyetleri noktasında başta öğrenciler olmak üzere paydaşların beklentileri konuşuldu. Buluşmada ayrıca faaliyetlerin planlamasına yönelik detaylar ele alındı.
FARKINDALIK OLUŞTURACAK ÇALIŞMALAR
Yapılacak işlerle ilgili istişare ve yol haritası oluşturma noktasında Fikir Sofrası'nın büyük öneme sahip olduğunu belirten SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, "Çok sayıda öğrenciye burstan yurda kadar çeşitli imkanlar sağlayan İlim Yayma Vakfı'nın tecrübeleri bizler için son derece kıymetli. Kısa süre içerisinde etkili kişileri öğrencilerimizle buluşturmak için bir çalışma başlatacağız. Daha etkin ve kalıcı faaliyetler üzerinde çalışıyoruz. Nokta atışı işler yapmalıyız. Bir şeyleri yapmayı kafaya koyarsak yapabilecek güçte ve kararlılıktayız. Pandemi bu anlamda maalesef bizi yavaşlattı. Sahayla irtibatımız çok güzel. +1 Uygulamalı Eğitim Modelimiz Türkiye çapında teveccüh gösterilen ciddi bir iş. Bunun etkileriyle ilgili bir araştırma çalışması gerçekleştiriyoruz. Sayın genel müdürümüzün düşünceleri de farkındalık oluşturacak bir yol haritası çizmemiz için yardımcı olacaktır."
EN BÜYÜK SERMAYE
Niteliğin yanı sıra milli ve manevi değerlerine de sahip çıkan nesiller yetiştirmek için iş birliği yapmanın önemli olduğunun altını çizen Rektör Sarıbıyık, "İlim Yayma Vakfı binlerce gencimizi destekliyor ve onların en iyi şekilde eğitim alabilmeleri için çaba gösteriyor. Maddi altyapı kadar manevi altyapı da son derece ciddi bir konu. Bu doğrultuda ülkemizin yetiştirdiği örnek şahsiyetleri de öğrencilerimizle bir araya getirmek için ortak çalışmalar yürüteceğiz. Niteliğin yanı sıra ahlaken de yoğrulmuş gençlerin varlığı ülkemizin emin bir geleceğe sahip olmasının en büyük sermayesi olacaktır.
KARŞILIKLI FAYDA SAĞLAYACAKTIR
Kurumlar arası ilişkilerle tecrübe paylaşımının kendileri için olmazsa olmazlardan olduğunu vurgulayan İlim Yayma Vakfı Genel Müdürü Adem Yavuz, "Bunlar arasında en önemli paydaşlarımız tabi ki üniversiteler. Yıllardır çok sayıda gencin yanında olan bir vakıf olarak bu anlamda önemli deneyimlerimiz oldu. Ulusal ve uluslararası çapta çok sayıda etkinlik gerçekleştirdik. Buralardaki tecrübelerimizi paylaşabileceğimiz bir buluşmanın tertiplenmesi ve bir sofrada karşılıklı fayda sağlayacak şekilde bir araya gelmekten son derece memnunuz. SUBÜ ülkemize yeni bir eğitim anlayışı getirdi. Biz bu modeli gerekli kılan süreç ve neticesinde ortaya konulan çözüm yoluyla ilgili serüveni öğrendik. İlgili birimlerden yöneticilerimize ve hocalarımıza da üniversitemizin faaliyetlerine ilişkin tecrübe ve düşüncelerimizi paylaştık. Bu buluşmanın devamının geleceğini ve karşılıklı fayda sağlayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.