SAPANCA TURİZM FAKÜLTESİ UYGULAMA MUTFAĞINA KAVUŞUYOR
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sapanca Turizm Fakültesi'nin yapımı devam eden uygulama mutfağında sona gelindi. Mutfak, havalandırma sisteminin monte edilmesi ile birlikte eğitime hazır hale gelecek.
Pandemi sürecinde çalışmalarına ara vermeyen SUBÜ Turizm Fakültesi, güçlü bir uygulama mutfağına sahip oluyor. Devletin ve sponsor firmaların desteğiyle tamamlanan uygulama mutfağında son çalışma olan havalandırma sistemi de tamamlanmak üzere. Fakülte öğrencileri eğitimde normalleşme adımları atıldığında özlemini duydukları profesyonel mutfaklarına da kavuşmuş olacak.
TEORİ VE PRATİK BİR ARADA
Çalışmalar hakkında bilgiler veren Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık "Amacımız bilgi ve beceriyi, teori ve pratiği bir arada sunabilmek, sektörün beklentisi olan yetenekte öğrencileri istihdama kazandırabilmek. Uygulama mutfağı her açıdan çok zengin bir donanıma sahip oldu. Başta rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık olmak üzere her türlü destekle yanımızda olan bütün sponsor işletmelerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu alanda da iddialıyız ve en iyisi için çalışmaya devam ediyoruz" dedi.
REKREASYON YÖNETİMİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ ALIMINA BAŞLIYOR
Rekreasyon Yönetimi bölümü ilk öğrencilerini bu sene almaya başlayacak. Sınırlı sayıdaki fakültede bulunan bölümde yetiştirilecek öğrencilerin hem özel sektörde hem de kamuda önemli açıkları kapatacağını belirten Dekan Sarıışık, "Bu bölüm fakültemizin dördüncü bölümü olacak. Yeni bölümlerde uygulamayı bir seviye ileri taşıyarak 7+1 formülünü 6+2 ye taşıdık. Böylece alan eğitimini de teoriyle birleştirerek öğrencilerimizin güçlü kazanımlar elde etmesini arzu ediyoruz" diye konuştu.
Turizm Fakültesi yakın dönemde de Turizm İşletmeciliği Programı için 29 Şubat- 3 Mart 2020 tarihleri arasında Turizm Değerlendirme ve Akreditasyon Kurumu (TURAK) tarafından yapılan değerlendirme ve denetleme süreçlerini tamamlayarak 2022 yılının Mart ayına kadar akredite edilmiş ve diploma denkliğini de sınırların ötesine taşımıştı.