SEKTÖRÜN ÖNCÜLERİ SAPANCA'DA BULUŞTU

GÜNCEL

SEKTÖRÜN ÖNCÜLERİ SAPANCA'DA BULUŞTU

Sapanca'da ilçesinde sektörün önde gelen firmalarıyla "Turizmde Kariyer Günleri" düzenledi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi Sakarya'da ilk defa kapsamlı bir etkinliğe imza atarak, sektörün önde gelen firmalarıyla "Turizmde Kariyer Günleri" düzenledi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe Rektör Mehmet Sarıbıyık da katılarak üniversitenin başta Sakarya Turizmi olmak üzere, ülke turizmine nitelikli eleman yetiştirmeye devam edeceklerini belirtti.

Etkinliğe Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, firma temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

SUBÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Sapanca Turizm MYO Aşçılık bölümü öğrenci ve öğretim üyelerinin ürettiği ürünlerle hazırlanan açılış kokteyli ile başlayan etkinliğe, 24 Turizm İşletmesi standları ve konuşmacıları ile katılım gösterdi. Stantlarında Öğrencilerin özgeçmişlerini toplayan işletmeler istihdam ve staj imkanları ile ilgili olarak öğrencilerle temas kurdu.

Gastronomi ve Yiyecek İçecek Hizmetleri ile Otelcilik ve Rehberlik Hizmetleri şeklinde iki panel şeklinde gerçekleşen oturumlarda sektörün duayenleri öğrencilerle kariyer ve iş dünyası hakkında temas kurdular. Gastronomi duayeni olarak kabul edilen Feriye Palace'ın ünlü şefi Aydın Demir öğrencilerin büyük ilgi odağı oldu. 

TURİZMDE DE SEKTÖRLEYİZ

Sakarya'nın yeni üniversitesine bağlı Sapanca'da bulunan Turizm Fakültesi, düzenlediği "Turizmde Kariyer Günleri" etkinliğiyle öğrencilerini sektör temsilcileriyle bir araya getirdi. Şehir ve ülke turizmine nitelikli bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Fakülte, sektörün beklentilerini ve ihtiyaçlarını karşılama amacıyla etkinlik düzenledi. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ( SUBÜ) Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık'ın da katıldığı programda Rektör Sarıbıyık, gelişen ülkeler için turizm sektörünün ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını ve bu anlamda profesyonelleşmenin kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. Bu noktada akademisyenler ve öğrencilere büyük görevlerin düştüğünü ifade eden Rektör Sarıbıyık,  "Üniversite olarak turizm sektörüne büyük önem vermekteyiz. Fakültemizin faaliyetlerini desteklemeye devam edeceğiz. Yeniden düzenlediğimiz uygulama otelimiz ile sektörün ihtiyaçlarına uygun nitelikli profesyoneller yetiştirmeyi hedefliyoruz. 'Sahaya inmeden olmaz' düsturu ile hareket ederek başlattığımız 3+1 ve 7+1 modeli ile iş dünyasının nitelikli eleman ihtiyacını yine iş dünyasıyla birlikte gidermeye çalışıyoruz. Ülkemizde örnek alınan ve birçok üniversite tarafından uygulanmakta olan +1 eğitim modeli sayesinde, öğrencilerimiz mezun olmadan iş tecrübesi kazanmakta ve uygulama becerisine sahip nitelikli bireyler olarak yetişmektedir. Turizm sektörü de önemli bir ekonomik çıktıdır. Bu alana daha fazla ilgi ve destek vererek hem şehrimizin hem de ülkemizin turizmine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Etkinliği düzenleyen akademisyenlerimize, öğrencilerimize ve etkinliğe destek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar da yaptığı konuşmada turizm sektörünün çok özveri gerektiren bir meslek olduğunu belirterek okulun yanında yabancı dil ve kişisel gelişim konularında öğrencilerin kendilerini geliştirmelerinin önemli olduğunu söyledi. Turizmdeki trendlerin de iyi takip edilmesi gerektiğini dile getiren Kaymakam Bayar, öğrencilere turizm sektöründe uzmanlaşmış bir sivil toplum kuruluşu, dernek veya acente gibi kurumlarda yer almalarını ve bu sayede kendilerine iş fırsatı açabilecekleri yönünde tavsiyelerde bulundu.

ÖĞRENCİLERE SAHİP ÇIKALIM

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, öğrencilerin sektöre kazandırılması için üniversite ve sektörün daha fazla çaba sarfetmesi gerektiğini belirterek "Elimizden geldiğince gençlerimizi sektöre kazandırmak ve bilinçli bir turizm endüstrisi oluşturmak arzusundayız. Bu noktada hem sektör temsilcilerine hem de bizlere önemli görevler düşmektedir. Sınırlı imkanlara sahip de olsak daha fazla çaba sarfedeceğiz ve gençlerimizi daha dinamik bir yapıyla sektöre kazandırmaya çalışacağız. Sektör temsilcilerimizden de öğrencilerimizi staj döneminde sahiplenmelerini arzu ediyoruz. Bizde 4 yıl sizde 40 yıl kalacak bu gençliği sahiplenmenizi istiyoruz. Öğrencilerimizin de kendilerine katkı sağlayacak, özellikle yabancı dil, iletişim ve teknoloji gibi alanlarda kendilerini geliştirmelerini tavsiye ediyoruz" dedi.